Pages

14 March 2012

Natasya Loffa: Maksiat itu Bukan Beromen Saja


Rasanya tak terlambat lagi untuk aku memperkatakan tentang isu hangat Natasya Loffa. Atau lebih mesra (bagi aku) untuk dipanggil sebagai Cik Lopa. Sedap jugak nama Cik Lopa. Okay, perbincangan diteruskan dengan aku memanggil Natasya Loffa sebagai Cik Lopa.

Dulu, Adinda Evans, sekarang Cik Lopa pulak. Apa nak jadi dengan dunia akhir zaman ni? Suka sekali untuk aku memetik kata-kata keramat Cik Lopa dalam akaun pesbuknya yang berbunyi
"Kite orang hanye mabuk dan tak melakukan maksiat". Adik Lopa, abang nak tanya ni. Mak adik mesti pernah hantar adik pergi sekolah agama kan? Kalau adik ponteng pun, takkan adik dungu sampai ke tahap ni sampai tak tahu apa itu maksiat?

Inilah skop maksiat yang dijumudkan. Asalkan maksiat je, laki-pompuan beromen. Kalau tak beromen tu bukan maksiat, tapi norma-norma akhir zaman. Modenlah katakan... Golongan yang dilantik secara khusus untuk mencegah maksiat pun paling kuat pun menangkap orang berkhalwat, beromen, dan seangkatan dengan nafsu serakah sahaja. Walhal, menerapkan hukum sekular, tidak menerapkan hukum Allah, terlibat dengan riba, menfitnah, dan lain-lain dosa juga dikira maksiat. Apa hal ingat maksiat tu dalam skop beromen je? Otak romen betol lah.

Inilah kegagalan berfikir akibat penerapan sistem pendidikan sekular. Arak bagaikan minuman halal dan beromen bagaikan hobi harian. Umat Islam semakin tidak malu untuk mengisytihar mereka mabuk. Dan paling tak masuk akal, kenyataan keramat ni dikeluarkan oleh Cik Lopa kita:
"Takkan si lelaki tak pernah merase jolok buret perempuan dengan jari dan takkan si perempuan tak pernah rase kotey lelaki dalam mulut kan"
Kepala hotak adik. Abang tak pernah merasa benda-benda macam ni walaupun abang ada nafsu. Kalau abang buat dengan isteri abang suatu hari nanti, abang takkan cerita kat orang. Kalau adik pernah merasa k**** lelaki dalam mulut, jangan libatkan semua perempuan. Bukan semua perempuan sanggup menggadai maruah demi sebuah kesedapan sementara. Dan jari abang pun belum pernah buat kerja macam tu. Gila ke apa?

Bertaubatlah Cik Lopa oi. Peminum arak wajib disebat 80 kali ye dik. Last sekali, terimalah gambar adik pakai tudung kat atas walaupun huduh giler gambar pakai tudung tu. ppfffft :p
Comments
30 Comments

30 comments:

Akim Iqbal said...

k

hana said...

yeah..
tau pasal budak ni..
dan sgt terpernjat bila die kuar statemnt gitu..
malu saya sbg perempuan..
tak tahu pe nk jd skarang ni..

adanaberkat said...

cik lopa yg lupa tu sebab mabuk berlebihan kot..:)

Faiqah Umaira said...

kurang didikan, kurang perhatian.. dan ambil endah tak endah saja tentang agama.. :(

Dzikri Asmawi said...

mabok budak tuh...mudah2an die bertaubat sebelum malaikat izra'il dtg menjemputnya...

lolcat said...

guru imam as shafiee pernah berkata.. ilmu itu hidayah Allah dan hidayah Allah tidak akan diberikan pada orang yang melakukan maksiat.. semoga cik Lopa ni berhenti melakukan maksiat sedemikian supaya beliau terus berilmu pengetahuan dalam islam.. amiin

Nur Saliza Binti Mt saat said...

gud2! cayalah bro!

amen said...

Inilah puncanya azab Allah tu datang.. Masakan tidak, banjir kat area k.l baru2 ni.. Org yg tak bersalah pun kena tempiasnya.. Mana tanggungjwb pemimpin yg di amanahkan.. Negara kita takkan aman jika pemimpin yg di pilih tidak ambil tahu tntg akidah dan ahlak rakyat jelata.. Waulahhualam..

Anonymous said...

entahla... muda lagi budak ni SPM pun tak lepas lagi (kalu info FB dia betulla)... jgn lepas ni ckp gambar superimpose suda....

LydSunshine said...

Dia lupa kot sbb tu nama dia lopa. Pelik betul budak2 skrg ni. Ni mesti kes mak hayah supporting gile ni.

Wallahua'lam said...

as salam..
oh.. si LUPA ni..
salah seorang dari geng2 yang nak menghalalkan yang haram.

patutnya dah cukup korum nih untuk kita rejam dia dengan batu. apa2 pun, tak pasti caption gambo tu memag macam. atau ada pihak yang menggunapakai gambo dia untuk 'menyedarkan' dia.

huhu.. hukuman hudud.. oh!! geramna

Huda Diaz said...

Apabila amanah diberikan pada orang yang salah, yang halal jadi halal, yang haram pun jadi halal. Andaikata kerajaan dapat laksanakan amanah yang dipikul, sudah tentu perkara sebegina tidak berlaku sama sekali.

nazray said...

ya allah bdk nie mmg nk kena rejam kalu ko dh buat dosa jgn nk kaitkan ngan org2 len yg sbnrnye xsume mcm ko 2 dasar xtau hukum agama tp mcm nk buat2 tau mesti dulu xpnh sek agama la 2

X Lupa Dot Com said...

uikssss..cakap lucah dah kebiasaan zaman skang ni

LadyBird said...

Dahsyatnye pengetahuan agama mereka.. kesiannye.. adakah xth atau buat2 x tahu :(

p/s : ayat2 kat atas tu mmg mcm tu ke manusia zmn skrg? :(.. kalau zmn skrg mcm ni, zmn akan dtg mcmnlah agaknye..

Tuan Besar said...

Nak sambut hari lahir konon. Haih, niat tak menghalalkan cara.

Kalau nak sangat sambut macam tu pi lah tukar warganegara gerak ke barat. Kan elok kalau hari lahir sambut dengan doa selamat.

Anonymous said...

Budak ni pernah tusyen skali ngan aq kot.,mcm mane boleh ade article psl dia nie??

NauRah aLwaNi said...

Mungkin sebab dia tak pernah berada dalam biah solehah, sebab tu dia keluarkan kenyataan macam tu. Orang yang rapat dengan dia MUNGKIN semuanya sama tingkah laku dengan dia. Yang di sekeliling dia, semuanya bersikap terlalu bebas daripada segi tatasusila, pergaulan dan sebagainya -- sebab tu dia fikir macam tu.

Dia anggap perempuan dan lelaki zaman sekarang semuanya sama berdasarkan life circle dia. Semua gila seks. Semua pernah tu, semua pernah ni. Dia tak tahu sebenarnya ramai lagi yang suci. Suci otak, suci semuanya. Yang tak pernah keluar rumah melainkan dengan mak bapak, yang pagi petang siang malam dengan Quran tak sudah-sudah, yang boleh bertazkirah pasal agama bukan bergosip semata-mata; mereka semua masih wujud -- ada yang sebaya dengan si Natasya Loffa ni.

Kesiannya si Natasya Loffa ni adalah sebab dia tak pernah keluar daripada life circle dia. Dia tak pernah tengok orang luar macam mana. Dia pukul semua sama rata. Kesian.

So -- dah tahu apa sebabnya dia jadi macam tu. Can you think how to help people like her? ;)

SoutulMujahid said...

tak lain tak bukan utk membantu org macam dia adalah dgn berdakwah dan islam meraih kekuasaan. bila islam takde kuasa tp sekular yg berkuasa, inilah yg jadi

hukum islam tu bersifat mengampunkan dosa dan bertindak sebagai pengekang niat jahat manusia. hukum sekular pulak perosak peradaban manusia

selagi kita x dapat kuasa, inilah norma2 yg terus akan berlaku

SoutulMujahid said...

dah hangat kat internet pasal dia mabuk2 sambut birthday. gambar asal adalah gambar dia pakai seluar pendek pegang botol arak atas katil. kat belakang dia ada bbrp org budak lelaki bodoh

nurImani said...

manusia akhir zaman..sungguh menyeramkan..

Liyana Zahim said...

Sedih hidup budak ni...

cahaya azyla said...

very open minded lah budak nie..maybe,community sekeliling dia semua jenis open minded jugak kowt..tu yang dia macam tak kisah..but,kesian jugak dekat budak nie..depan ALLAH nanti dia nak jawab macam mana..takkan dia nak bagi statement yang sama macam sekarang

Anonymous said...

betul , ana sangat setuju.

lockhart said...

tapi kat blog dia ada pulak entry pasal hari raya...daf**!!!!!

Sis AI said...

Hmm.. Prsekitaran, biu ayh yg tak ambik kisah.. Mudah2han dia brubah.. Dan mudah2han kita tak kna tempias.. Jgn esk kna kat kturunan kita pulak. Mintak jauh sgt2..

nur_wa said...

bukan ke budak ni baru tahun ni nak amik SPM?
rosak betul..muda2 lagi dgn bangganya pegang botol arak..advance betul la budak2 zaman sekarang ni..
time aku 17 macam die dulu pun, arak pon aku xtau camne rupenyer(tapi aku tau arak tu haram),
takkan la x belajar kat sekolah subjek pendidikan islam even tak skolah agama pon..
alhamdulillah setakat ni adik2 aku takde yg bermasalah asalkan tahu bezakan yg mana halal dan haram..

Budak Comot said...

Apa ni Cik Lopa! Sye x pernah lagi buat gitu! Sye x suke benda-benda mcm tu! Di dunia ni CIK LOPA memang HOT, tapi kat NERAKA nanti rasalah macam mana HOT nya tempat tu. Cik Lopa ni x takut Allah ke ? Dasar PENDEK AKAL! Mati biarlah dalam keadaan beriman.. Kita ni manusia AKHIR ZAMAN, kak oi. Bukan AWAL ZAMAN. TAUBATLAH SEBELUM KAMU KE NERAKA. Wallahhualam.

Anonymous said...

bagoss.....satu lagi blog anti kerajaan...
bagus sangat lah tu...cube salahkan diri sendiri jgn nk salahkan kerajaan je...
tau lah pr nk dkat tp x kan semua hal nk dipolitikkan....

p.s

SoutulMujahid said...

kau meroyan apa ni anon? xde nama ke kecut?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...