Pages

31 January 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus di Shah Alam


Masa nak pergi, keadaan macam nak hujan. Langit memang gelap. Hampir mematahkan semangat aku untuk ke ceramah Ustaz Azhar Idrus. Tapi aku nekad untuk redah jugak kalau hujan membasahi bumi.

Aku pun memecut motor aku. Memang rushing habis sebab masa tu dah nak maghrib Sampai kat Lebuhraya Guthrie, tak sangka plak jumpa 'geng' nak ke Masjid Shah Alam jugak. Aku dan brader ni saling pecut-memecut. Sekejap aku kat depan, kejap dia kat depan. Macam racing di jalan yang lurus plak.

Sampai kat lampu isyarat, lagi ramai geng aku nampak. Berbaju Melayu belaka. Semuanya menuju ke Masjid Shah Alam. Tibanya aku kat sana, azan berkumandang. Alhamdulillah sempat jugak sampai sebelum solat bermula.

Apa pon, biar gambar di bawah ni saja yang berbicara :)











Alhamdulillah, seramai 30k orang telah hadir dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus. Sementara tu, AJL (Anugerah Jahannam Lagha) berlangsung serentak. Kita lihat tentera-tentera setan berjaya memesongkan umat Islam daripada jalan yang benar. Maksiat AJL dibiar berlangsung, tapi dakwah disekat. Lu fikirlah sendiri!
Comments
13 Comments

13 comments:

KaiZeN said...

sangat ramai.alhamdulillah..masih ramai yang ingin menuntut ilmu akhirat..

Fendy said...

alamak...xdpt g plak...dah balik joho...rugi2

L said...

mmg besh pong. ambo pung p...

jom baca sat.
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/sapa-kamu.html

L said...

huhu, luper link lagi 1 bro,

http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

SoutulMujahid said...

alamak... mcm jadi tempat promote link plak :p

Salina said...

Salam, memang dahsyat sambutan dia, kita kena follow..bendar baik tak salah sebar..

link yg baik pun takper sebarkan juga..
TQ dari blogger Salina di www.kasihsalina.com

AzwanRamli said...

Alhamdulillah,gua org terengganu...mmg kuliyah beliau dekat dgn area gua.Selalu pergi tgk live.

Liyana Zahim said...

Ramainye!

APAN said...

ramai tu bro... :)

nizarazu said...

untunglah bro dapat pergi.. jeles2

ana fatihah said...

ramainya..alhamdulillah.

Anonymous said...

komen saya satu perkataan saja: baguslah.

siapa nak beli cadar murah, barangan bayi, peralatan memasak, membina rumah, insuran sila hubungi saya di 014-784 5988. (esok nak promot blog aku pulak kat blog ni. Nampak baik punya visitor. Tuan Blog pun supportive... Lusa nak promot blog kawan aku, family aku dll)

Anonymous said...

saya pun pergi juga hari tu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...