Pages

15 November 2011

Greyson Chance: Satu Lagi Fenomena Bodoh Selepas Justin Bieber


Greyson Chance, satu lagi nama yang telah mendapat tempat di Malaysia, terutamanya gadis-gadis gedik. Tambahan pula, budak ini baru sahaja membuat konsert maksiat di negara Malaysia yang sekular ini. Gadis-gadis gedik ini tampak begitu gumbira dengan kehadiran seorang lagi mat jambu selepas kewujudan Justin Bieber di dunia yang sementara ini.

Greyson Chance dikatakan pesaing terdekat Justin Bieber yang digilai ramai gadis gedik. Namanya diseru-seru di mana-mana. Gadis-gadis gedik rela beratur panjang untuk mendapatkan tiket konsert maksiatnya walaupun memungkinkan mereka berlapar siang-malam-pagi-petang untuk membeli tiker super mahal itu. Berpelukan dengan mat jambu ini juga menjadi satu kebanggaan bagi mereka.

Apa pun, inilah satu lagi fenomena bodoh yang melanda dunia Islam selepas fenomena Bieber Fever yang telah dikuasai mat jambu kafir Justin Bieber. Belum pun berakhir fenomena Bieber Fever, satu lagi fenomena bebal melanda nak mencucuk-cucuk pemikiran umat Islam, lebih-lebih lagi gadis-gadis gedik yang barangkali suka memuncungkan bibir mereka.


Inilah jarum-jarum halus yang sedang menerobos ke dalam hati dan sanubari umat Islam. Mereka menjadikan artis sebagai medium perantara kerana mereka tahu artis mempunyai aura dan gelombang yang meluas dalam memanipulasikan pemikiran manusia. Kerja mereka juga dimudahkan oleh pemerintah muslim sekular dengan memberikan lesen kepada si kafir ini membuat maksiat. Asalkan ada lesen, semuanya halal.

Apa yang menjengkelkan, mereka ini lebih suka mengenal artis daripada mengenal Nabi Muhammad SAW dan para ulamak. Sanggup membeli baju yang terpampang muka Greyson Chance tu besar-besar. Ya, mungkin mereka lebih suka nak kenal artis-artis seperti Greyson Chance dan Justin Bieber kerana mereka inilah yang akan memberi syafaat di akhirat.

Inilah satu lagi fenomena bodoh yang baru sahaja melanda negara. Nampak sangat rakyat Malaysia ni terlalu kebulur hiburan. Hmmmm.... Pelik? Tak payah rasa pelik! Butthurt?
Comments
31 Comments

31 comments:

NaRuFiQ said...

sorang-sorang~ susah nak hidup zaman sekarang ni =_="

Anonymous said...

mai sorang lagi pulak dah!

Akim Iqbal said...

hahahahahahaah, aku baru ingat nak tulih.

SoutulMujahid said...

tulih ja la. aku nak baca gak

NZ Diaz said...

share!
aku tak paham budak pompan kita sekarang apsal gedik-gedik belaka T_T

budaksetan said...

budaksetan fever, itu lah yang terbaik,kah kah kah

LydSunshine said...

Budak2 pompuan skrg makin gedik. Ni semua sbb pengaruh siri TV daripada luar, 90210 la, gossip girl la, tu semua cerita-cerita yg membenarkan perkara-perkara bathil.

Liyana Zahim said...

slh stu cra kafir nk musnahkan org islam tru muzik lah.. berjaya dorg.. cilakak!

Dzikri Asmawi said...

salam, sori aku xberape paham...butthurt tu apebende sebenarnye???hahaha...serious xtau...

Faiz Tapit said...

laaa. greyson tu artis ke? aku ingt sape la hari tu. hahaha

Teacher Basariah said...

hmm..budak akhir zaman..mak bapak budak pun ada yang perangai serupa tu..so tak leh salah budak semata2..huhu

- LIANA ASIF - said...

mak ayah sendiri tolong beli tiket dan bawa anak mereka ke tempat2 mcm ni.. majlis2 ugama xnak pulak bawa..

Jalanan Hamba said...

kurang harga diri, kurang pengetahuan agama Islam yg sebenar dan tiada hala tuju yang sepatutnya, menjadi punca kepada gadis2 atau bekas gadis2 ni tak tahu nak buat apa melainkan bergedit dgn Mat2 jambu...

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

sy stuju... sbb sy sndri pun xbrminat langsung dgn justin2 bubur tu.. greyson2 tu pon xknal sape.. mmang mlas nk amek tau, apetah lagi mreka ni orang luar.. =_=

SoutulMujahid said...

butthurt tu maksudnya sakit punggung :p

Dzikri Asmawi said...

hahahaha...butthurt tol ar diorg nih...bab2 yg buat konsert maksiat tu mmg salah pon...tapi kalo setakat layan lagu xsalah rasenye...sbb aku layan je, lagi sedap dari JBibir punye lagu...ngeh3...

Ain Zulaikha said...

ain rasa ain dah komen kat sini , kenapa tak de nama ain T____T

SoutulMujahid said...

ain, ye ke takde? tak delete pon. sejak blogging ni, hanya ada dua komen je yg didelete sebab menghina islam

Dean Azail said...

aik? tambah lagi sorang mat jambu rambut tempurung? banyak betul pesen gini ye haha

Mr RileX said...

Lapar ko hiburan blake,.aiih,..Greyson Chance ni se, memang dok rok cetong sngguh laa,..

atirah_MR said...

salam,
takleh jugak nak salahkan pokcik GC tuh.
atas Iman masing masing sebenarnye.
kalau dyeorang sayangkan Islam,dyeorang takkan jadi gedik (??) huh,apekah?? :P
*penggunaan bahasa tersirat,maaf*

SuFi Haraki said...

teruk budak skrg...suka kpd hiburn yang melmpau...hiburn yg merosakkn akhlak...perang saraf musuh dh brjya..kita kena selamtkan diri n ahli keluarga dr api neraka..: Ganjil Itu Istimewa

Anonymous said...

kalau boleh, biarlah berhibur pun....asalkan jangan lalai yang wajib sudah. pokok pangkalnya, kalau hidup ni, tak semestinya kena zuhud, ingat pahala je, ingat nak masuk syurga je..kita kena ingat, kita hidup di zaman akhir umat nabi muhammad saw,macam2 benda yang dah mula datang...kita takkan mampu tepis pun semua ledakan teknologi ni, cuma kita adaptasi jelah ikut cara islam...
dalam bab ni, aku x berani kata haram atau halal.tapi, apa salahnya kalau nak datang konsert tu kalau niat di hati memang jelas nak tengok konsert sahaja, tak lebih dari tu. saya sendiri minat lagu greyson chance, justin bieber dan lady gaga..tapi tak bermakna, iman saya akan terus rapuh dan hanyut sebegitu sahaja....pandai2 balance dunia akhirat lah..

Anonymous said...

apa2pun, belajar overseas dengan penaja biasiswa lagi best dari studi dalam pakai PTPTN...kesimpulannya, pergilah belajar di luar negara untuk mencari tujuan hidup kita yang sebenear di atas bumi ini...

Jangan dok rely kat JPA, MARA jer..
apply BANK NEGARA, KHAZANAH dan setaraf dengannya..

AAA
SBP TERBAIK MALAYSIA
KINI BELAJAR DI:
CAMBRIDGE,UK
PERUBATAN
PELAJAR TAJAAN: BANK NEGARA

SoutulMujahid said...

kalau saudara/ri sendiri mengaku x berani kata halal atau haram, di situ ada ketidakjelasan. saudara/ri sendiri ragu dgn apa yg saudara/ri lakukan

konsert tu penuh dgn maksiat. bagi satu contoh cukup: laki pompuan bercampur-gaul dalam satu tempat macam rojak

LadyBird said...

akak pun pelik.. kenapala mereka ni teruja sgt dgn golongan penghibur mcm ni.. teruja terkinja2 sampaikan seolah2 tiada langsung sifat seorang gadis.. xde langsung perasan malu.. akak x pernah nampak di mana keistimewaan mereka ni sampai ramai gadis yg boleh jadi "gila" krn mamat2 nih..

Anonymous said...

tu la pasal ,perempuan sekrng ni .saya tak lah gilakan GC or JB even .they still love JB even JB had insulting Islam .why so stupid girls now days ?sorry for saying this .i dont want to say much about this thing,why not government just block all the shows of performances from JB or GC .sebelum semuanya lagi bnyk maksiat. akhir zaman sudah .

SoutulMujahid said...

betol ke JB ada hina Islam? tak tahu menahu plak. Kalau betul, halal darahnya utk ditumpahkan

VoiD said...

Greyson Chance tu sape?? xpena dengar pun..

SoutulMujahid said...

sebelum buat entry ni pon sy x kenal. LOL~

Anonymous said...

cukup lah ..dulu penah gemparkan nagara kite psal JB .
menghina islam tp skg GC lak !amik iktibar la wahai kaum2 hawa sekalian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...